Analyst

Prof. dr. sc. Zdenko Klepić
Profesor
Prof. dr. sc. Zdenko Klepić (Bugojno, 1963.) je prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Mostaru, te redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu. Bavi se proučavanjem Menadžmenta i Poduzetništva te predaje predmete iz ovih oblasti na Ekonomskom fakultetu, na još nekoliko fakulteta Sveučilišta u Mostaru i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Nekoliko godina je bio angažiran i na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Splitu i Univerziteta u Zenici. Voditelj je Zajedničkog poslijediplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Splitu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Član je Global Entrepreneurship Monitoring tima za Bosnu i Hercegovinu, član Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar, član Upravnog odbora Tehnološkog parka „Intera“ iz Mostara, član je odjela za gospodarstvo i voditelj pododjela za poduzetništvo, obrt i međunarodne fondove Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.  Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Mostaru (1982.-1986.) magistrirao je 2001. godine i doktorirao 2006. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru pod mentorstvom prof.dr.sc. Marina Buble.  Na Sveučilištu u Mostaru je angažiran od 1998. god. a od 2007. god. je u stalnom radnom odnosu na Ekonomskom fakultetu na kome je u grani Menadžmenta biran u sva zvanja od asistenta, docenta, izvanrednog profesora i konačno 2016. godine u redovitog profesora (trajno zvanje). Dužnost prodekana za nastavu i studente obnašao je na Ekonomskom fakultetu od 2012. do 2017. godine kada je postao član Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru iz reda nastavnika što je bio do 30.9.2017. god., nakon toga je izabran za prorektora.  Autor/koautor je 5 knjiga koje se kao udžbenici koriste kao literatura na različitim fakultetima i to (s prof.dr.sc. Marin Buble) Menadžment malih poduzeća – Osnove poduzetništva i Menadžment malih poduzeća - Osnove menadžmenta, (s prof.dr.sc. Lidijom Lesko Bošnjak) Osnove menadžmenta Ljudskih potencijala, Obiteljsko poduzetništvo (8 autora sa Sveučilišta iz Mostara i Splita - urednik prof.dr.sc. Dejan Kružić), te samostalno Menadžment neprofitnih organizacija. Autor/koautor je 50- tak znanstvenih i 10- tak stručnih radova, bio je voditelj i sudjelovao u brojnim projektima, te ima bogato iskustvo u radu i suradnji u javnoj upravi i gospodarstvu.  Aktivan je trener i sportski djelatnik, majstor karatea crni pojas 8. Dan. Sudionik je Domovinskog rata, nositelj više odličja (Spomenica domovinskog rata, Spomenica domovinske zahvalnosti, Hrvatski pleter, Hrvatski trolist, Medalje „Ljeto 95“ i „Oluja“) te ima čin pričuvnog brigadnog generala.
Amarildo Mulić
Direktor JU Nacionalni park UNA
Direktor JU Nacionalni park UNA Amarildo Mulić je rođen 11.02.1967.godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Sveučilištu u Rijeci (RH), Fakultet za Menadžment u turizmu sa sjedištem u Opatiji, stekao zvanje magistra ekonomije. Govori 4 strana jezika. Prva radna iskustva stječe u Italiji u turističko-ugostiteljskom sektoru, gdje je nakon toga kao projekt menadžer radio u financijskom sektoru. Bio je direktor prve Turističke zajednice Općine Bihać u periodu od 1999 –2003. godine, a zatim i izvršni direktor Turističke zajednice Unsko-Sanskog kantona. Šest godina je obavljao funkciju Savjetnika Općinskog načelnika Bihaća. Od travnja 2011. godine obavlja funkciju direktora Javnog poduzeća Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać, prvog za sada i jedinog Nacionalnog parka u Federaciji Bosne i Hercegovine. Pored ovoga, obavlja i funkciju predsjednika Asocijacije Zaštićenih područja „Parkovi Dinarida“ sa sjedištem u Podgorici.. Koliko je Nacionalni park doprinio razvoju turizma, ali i financijskom doprinosu građanima Bihaća i USK-a, gospodarstvenicima, ugostiteljima, obrtnicima najbolje govori podatak da je Bihać 2011. godine imao samo četiri veća smještajna kapaciteta. Danas Bihać ima 43 hotela, motela tj. veća smještajna kapaciteta, a posebno mjesto zauzimaju “mali” porodični apartmani, što je za mnoge to dodatni, a za neke i jedini izvor prihoda
Ivona Misimović
Poslovni savjetnik
Ivona je poslovni savjetnik sa 20 godišnjim iskustvom, stručnjak za promjene i certificirani executive coach. Prvih 15 godina svog poslovnog iskustva gradila je karijeru radeći u managementu Konzuma a kasnije i centralno Agrokora nakon čega je nastavila poslovni razvoj kao samostalna poduzetnica i konzultant. Radila je s organizacijama od 20 do 60.000 zaposlenih, tvrtkama iz više od 10 različitih industrija, specijalizirajući se za uspješno upravljanje promjenama i poslovni razvoj koje je u današnjem vremenu itekako potrebno svima. Njezino opsežno iskustvo pružilo joj je iskustvo iz prve ruke u mnogim kompleksnim poslovnim izazovima i duboko razumijevanje potreba lidera i organizacija diljem blakanske regije. Ivona je ujedno i certificirani executive coach, član Međunarodne coaching federacije i član međunarodne grupe business executive trenera. Koristeći u svom radu i metode koje koriste neki od najuspješnijih business coacheva diljem svijeta, pomaže liderima i ljudima na izvršnim pozicijama da poboljšaju svoje vještine vođenja, performanse, izgrade jake timove, ostvare svoje ciljeve i poboljšaju svoje rezultate. Najznačajnije promjene kreću upravo od čelnih ljudi svake organizacije i tima. Zbog svojih razvijenih komunikacijskih vještina uz strateško razumijevanje business ciljeva, Ivona će pomoći da nakon jasnog razumijevanja ŠTO želite ili trebate napraviti, dobijete smjernice i podršku KAKO da to ostvarite. Bez promjene nema napretka, a promjena počinje od vas.
Amir Hasičević
Ministar
Rođen 23. 4. 1971. godine u Doboju. Srednju stručnu spremu stekao je u Elektrotehničkoj školi u Doboju, nakon čega upisuje i završava Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli. Doktor je ekonomskih nauka, osnivač i vlasnik društva za reviziju “Hasičević” d.o.o. Gračanica, koje okuplja revizore sa značajnim iskustvom koje su stekli vršeći reviziju u firmama na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine. Ovlašteni je revizor, certificirani računovođa, sudski vještak, ovlašteni procjenitelj i stečajni upravitelj. Predsjednik je Skupštine udruženja ratnih veterana 212/222 Bosansko- oslobodilačke brigade. Četiri godine rata proveo je kao diverzant u ARBiH zauzevši prve redove odbrane zemlje. Aktivno govori engleski jezik.
Nasiha Pozder
Ministrica
Rođena 1978. godine u Tuzli. Diplomirala 2003. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2013. godine doktorirala na oblasti arhitektura i urbanizam. Stručni ispit položila 2008.godine. Od 2004. godine zaposlena na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje, gdje je 2018. godine izabrana u zvanje docenta. Autorica je značajnog broja naučnih i stručnih radova, a kao gostujuća predavačica ostvarila saradnju na Technische Universität Wien, Technische Universität Stuttgart, Inalco institute Sorbonne Pariz, İTÜ Istanbul Technical University itd. Profesionalnu karijeru razvijala i kroz Institut za arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje AFS gdje je vodila tim zadužen za projekte iz oblasti urbanizma, ali i kroz saradnju sa lokalnim zajednicama i strukovnim udruženjima, te kao konsultantica za UNDP i Svjetsku banku na projektima Recovery, Local Integrated Development, Climate-Ready Cities. U mandatu 2018-2022. obavljala dužnost zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a svoj politički angažman vezuje sa stručnim, pa od 2012.godine učestvuje u radu komisija za urbanizam i prostorno planiranje i zaštitu kulturnog, prirodnog i historijskog naslijeđa Federacije Bosne i Hercegovine, te Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva. Značajnu saradnju ostvarila i kao konsultantica i predavačica za Friedrich Naumann, Heinrich Böll, WFD i Boris Divković fondacije na projektima i seminarima u oblasti prostorne politike, zaštite okoliša i smart city rješenjima. Aktivno govori Engleski jezik.
Goran Račić
Ekonomista
Goran Račić, Predsjednik Privredne komore Republike Srpske rođen 14.11.1970. u Srpcu, gdje je završio srednju školu matematike, fizike i informatike škola, smjer programer. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, smjer poslovna ekonomija, u Banjoj Luci.
Ana Acinger
Odvjetnica
Ana Acinger - odvjetnica Nakon vođenja pravne službe najveće regionalne agencije za posredovanje u prometu nekretnina, pokreće vlastiti odvjetnički ured koji broji već šest osoba u manje od dvije godine od otvaranja. Među najmlađim članovima radne skupine za donošenje Nacrta prijedloga Zakona o lobiranju.
Nikica Pažin
Magistar ekonomije
Nikica Pažin, magistar ekonomije iz Opatije, zaposlen u Uredu Hrvatske gospodarske komore u Veleposlanstvu RH u Sarajevu sa diplomatskim zvanjem ministar savjetnik od 2018 godine. Ujedno i Predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba (HPK) u BiH koji je osnovan na inicijativu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.
Dražen Čović
Predsjednik uprave Fina.hr
Dražen Čović rođen je 2. ožujka 1968. godine u Vukovaru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je završio i poslijediplomski znanstveni studij Upravljanje poduzećem – management. Svoju karijeru u Financijskoj agenciji započinje u Podružnici Vukovar 1993. godine te 1998. godine postaje direktor Podružnice Vukovar. 2005. godine postaje direktor Sektora prodaje, a od 2010. godine, na poziciji direktora Sektora usluga za javni sektor upravljanja razvojem novih i unapređenjem postojećih usluga i servisa za javni sektor. U tom razdoblju, u suradnji s resornim ministarstvima, radi na uspostavi i pokretanju Sustava za prisilnu naplatu osnova za plaćanje, Središnjeg registra zaposlenika u javnom sektoru te Sustava za kontrolu potrošnje plavog dizela. Od ostalih profesionalnih aktivnosti obnašao je dužnosti člana Nadzornog odbora Luke Vukovar, direktora Vukovarske gospodarske zone, člana Nadzornog odbora društva Biro Data Servis d.o.o., predsjednika Udruge računovodstvenih i financijskih djelatnika Vukovar te dopredsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Vukovar. Predsjednik je Nadzornog odbora društva Fina gotovinski servisi d.o.o. Predsjednikom Uprave Financijske agencije imenovan je odlukom Nadzornog odbora Financijske agencije, dana 4. listopada 2016. godine.
Dr.sc. Vjekoslav Vuković
dr.sc.
Dr.sc. Vjekoslav Vuković - dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BIH Dr.sc. Vjekoslav Vuković  rođen je 10.01.1973. godine. Od 2018.godine obnaša funkciju predsjednik/dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BIH.  Diplomirao kriminalistiku na Sveučilištu u Zagrebu, magistrirao na pravnom fakultetu u Rijeci, a titulu doktora znanosti iz oblasti kaznenog prava  stekao je na Pravnom fakultetu u Kiseljaku. Objavio je nekoliko knjiga i znanstvenih radova iz oblasti kriminalistike i prava, te je aktivni član brojnih domaćih i međunarodnih organizacija.  Dobitnik je zahvale za doprinos razvoju sveukupne sigurnosti, posebno u dijelu suzbijanja terorizma, Washington DC, 30.3.2016, Direktor za multilateralne poslove, Ured za borbu protiv terorizma ,Washington DC, Dr. Raffi Gregorian Zahvala za razvoj antikorupcijskih instrumenata sukladno GRECO preporukama, glavni tajnik, GRECO, Wolfgang RAU,1.4.2016