Prof. dr. sc. Zdenko Klepić

Prof. dr. sc. Zdenko Klepić (Bugojno, 1963.) je prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Mostaru, te redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu. Bavi se proučavanjem Menadžmenta i Poduzetništva te predaje predmete iz ovih oblasti na Ekonomskom fakultetu, na još nekoliko fakulteta Sveučilišta u Mostaru i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Nekoliko godina je bio angažiran i na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Splitu i Univerziteta u Zenici. Voditelj je Zajedničkog poslijediplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Splitu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Član je Global Entrepreneurship Monitoring tima za Bosnu i Hercegovinu, član Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar, član Upravnog odbora Tehnološkog parka „Intera“ iz Mostara, član je odjela za gospodarstvo i voditelj pododjela za poduzetništvo, obrt i međunarodne fondove Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Mostaru (1982.-1986.) magistrirao je 2001. godine i doktorirao 2006. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru pod mentorstvom prof.dr.sc. Marina Buble.

Na Sveučilištu u Mostaru je angažiran od 1998. god. a od 2007. god. je u stalnom radnom odnosu na Ekonomskom fakultetu na kome je u grani Menadžmenta biran u sva zvanja od asistenta, docenta, izvanrednog profesora i konačno 2016. godine u redovitog profesora (trajno zvanje). Dužnost prodekana za nastavu i studente obnašao je na Ekonomskom fakultetu od 2012. do 2017. godine kada je postao član Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru iz reda nastavnika što je bio do 30.9.2017. god., nakon toga je izabran za prorektora.

Autor/koautor je 5 knjiga koje se kao udžbenici koriste kao literatura na različitim fakultetima i to (s prof.dr.sc. Marin Buble) Menadžment malih poduzeća – Osnove poduzetništva i Menadžment malih poduzeća – Osnove menadžmenta, (s prof.dr.sc. Lidijom Lesko Bošnjak) Osnove menadžmenta Ljudskih potencijala, Obiteljsko poduzetništvo (8 autora sa Sveučilišta iz Mostara i Splita – urednik prof.dr.sc. Dejan Kružić), te samostalno Menadžment neprofitnih organizacija. Autor/koautor je 50- tak znanstvenih i 10- tak stručnih radova, bio je voditelj i sudjelovao u brojnim projektima, te ima bogato iskustvo u radu i suradnji u javnoj upravi i gospodarstvu.

Aktivan je trener i sportski djelatnik, majstor karatea crni pojas 8. Dan. Sudionik je Domovinskog rata, nositelj više odličja (Spomenica domovinskog rata, Spomenica domovinske zahvalnosti, Hrvatski pleter, Hrvatski trolist, Medalje „Ljeto 95“ i „Oluja“) te ima čin pričuvnog brigadnog generala.

CBF učesnik