Goran Račić

Goran Račić, Predsjednik Privredne komore Republike Srpske rođen 14.11.1970. u Srpcu, gdje je završio srednju školu matematike, fizike i informatike škola, smjer programer. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, smjer poslovna ekonomija, u Banjoj Luci.

Od 1996. do 1999. godine radio je u firmi „Master IFB“ Banja Luka koja se bavila vanjsku trgovinu i distribuciju prehrambenih proizvoda. Početkom 2000. godine počinje raditi u

Direkciji za privatizaciju Republike Srpske u Timu za pripremu strateških poduzeća i vodi projekt restrukturiranja javnih komunalnih poduzeća. Krajem 2003. godine prelazi u Stirokart Srbac na mjesto ravnatelja.

U ožujku 2013. godine izabran je za predsjednika Područne privredne komore Banja Luka i tu dužnost obnašao trenutno je u trećem mandatu. Sredinom studenoga 2017. Narodna skupština Republika Srpska ga je izabrala za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Početkom 2008. godine sa grupom ekonomista osnovao je Udruženje ekonomista Republike Srpske. “BUBATI”. Dužnost predsjednika skupštine obnašao je do sredine 2020. godine kada je osnovao

Udruga ekonomista Gospodarski forum. Gospodarski forum je vlasnik prava na jedan od od najprestižnijih regionalnih poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini, Jahorina Economic Forum. To je forum mjesto gdje će kroz razgovore predstavnika državnih institucija, gospodarskih društava, relevantnim dolaze stručnjaci, akademska zajednica, predstavnici diplomatskog zbora zaključke o tome kako poboljšati javne politike i gospodarstvo.

Bio je i član inicijativnog odbora za osnivanje Banjalučke burze, savjetnik u Cepter investu.fonda, član Savjeta za privredu Vlade Republike Srpske i član Savjeta za računovodstvo i revizija u Ministarstvu finansija Republike Srpske.Od 2000. godine do danas pohađao je brojne seminare i edukacije iz područja savjetovanja, izradu i ocjenu studija izvedivosti, investicijskih i gospodarskih razvojnih studija i poslovne planove i projekte.

Samo u posljednjih deset godina organizirao je preko 50 različitih seminara i okruglih stolova kojiimao je za temu sve aktualne teme u državi poput javne nabave, osiguranja, utjecaja krize na privrede u RS, kao i energetske konferencije koje su za temu imale prezentaciju energetike potencijal RS.

Volonterski obnaša funkciju predsjednika Dobrotvorne udruge Privrednik kojom se bavi. stipendiranjem siromašne ali talentirane djece.

CBF učesnik