Journalist

Amarildo Mulić
Direktor JU Nacionalni park UNA
Direktor JU Nacionalni park UNA Amarildo Mulić je rođen 11.02.1967.godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Sveučilištu u Rijeci (RH), Fakultet za Menadžment u turizmu sa sjedištem u Opatiji, stekao zvanje magistra ekonomije. Govori 4 strana jezika. Prva radna iskustva stječe u Italiji u turističko-ugostiteljskom sektoru, gdje je nakon toga kao projekt menadžer radio u financijskom sektoru. Bio je direktor prve Turističke zajednice Općine Bihać u periodu od 1999 –2003. godine, a zatim i izvršni direktor Turističke zajednice Unsko-Sanskog kantona. Šest godina je obavljao funkciju Savjetnika Općinskog načelnika Bihaća. Od travnja 2011. godine obavlja funkciju direktora Javnog poduzeća Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać, prvog za sada i jedinog Nacionalnog parka u Federaciji Bosne i Hercegovine. Pored ovoga, obavlja i funkciju predsjednika Asocijacije Zaštićenih područja „Parkovi Dinarida“ sa sjedištem u Podgorici.. Koliko je Nacionalni park doprinio razvoju turizma, ali i financijskom doprinosu građanima Bihaća i USK-a, gospodarstvenicima, ugostiteljima, obrtnicima najbolje govori podatak da je Bihać 2011. godine imao samo četiri veća smještajna kapaciteta. Danas Bihać ima 43 hotela, motela tj. veća smještajna kapaciteta, a posebno mjesto zauzimaju “mali” porodični apartmani, što je za mnoge to dodatni, a za neke i jedini izvor prihoda
Ivona Misimović
Poslovni savjetnik
Ivona je poslovni savjetnik sa 20 godišnjim iskustvom, stručnjak za promjene i certificirani executive coach. Prvih 15 godina svog poslovnog iskustva gradila je karijeru radeći u managementu Konzuma a kasnije i centralno Agrokora nakon čega je nastavila poslovni razvoj kao samostalna poduzetnica i konzultant. Radila je s organizacijama od 20 do 60.000 zaposlenih, tvrtkama iz više od 10 različitih industrija, specijalizirajući se za uspješno upravljanje promjenama i poslovni razvoj koje je u današnjem vremenu itekako potrebno svima. Njezino opsežno iskustvo pružilo joj je iskustvo iz prve ruke u mnogim kompleksnim poslovnim izazovima i duboko razumijevanje potreba lidera i organizacija diljem blakanske regije. Ivona je ujedno i certificirani executive coach, član Međunarodne coaching federacije i član međunarodne grupe business executive trenera. Koristeći u svom radu i metode koje koriste neki od najuspješnijih business coacheva diljem svijeta, pomaže liderima i ljudima na izvršnim pozicijama da poboljšaju svoje vještine vođenja, performanse, izgrade jake timove, ostvare svoje ciljeve i poboljšaju svoje rezultate. Najznačajnije promjene kreću upravo od čelnih ljudi svake organizacije i tima. Zbog svojih razvijenih komunikacijskih vještina uz strateško razumijevanje business ciljeva, Ivona će pomoći da nakon jasnog razumijevanja ŠTO želite ili trebate napraviti, dobijete smjernice i podršku KAKO da to ostvarite. Bez promjene nema napretka, a promjena počinje od vas.
Mišo Mlakić
diplomirani inženjer računarstva (
Mišo Mlakić je diplomirani inženjer računarstva (FER, Zagreb) koji je svoj profesionalni poziv našao u digitalnom marketingu. Specijalizirao se na oglašavanje na društvenim mrežama kroz vođenje i upravljanje kampanjama za klijente, edukacijama i radionicama. Radio je s mnogim kompanijama i influenserima iz regije. U online svijetu ga prepoznaju kako Digitalnog Spartanaca, bred koji je pokrenuo 2018.