Prof.dr. Dragan Primorac

Prof. dr. sc. Dragan Primorac, dr. med., hrvatski je liječnik i znanstvenik. Predsjednik je Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti. Profesor je na američkim sveučilištima Penn State University i University of New Haven. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na Medicinskim fakultetima Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci.

Suosnivač je Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti, Sveučilišta u Splitu i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina. Ukupno je objavio oko 250 znanstvenih radova i kongresnih priopćenja iz područja personalizirane i regenerativne medicine, genetike, metaboličkih poremećaja kosti i hrskavice pedijatrije, populacijske genetike. Kao pozvani predavač sudjelovao je u radu više od 150 znanstvenih skupova širom svijeta.

Predsjednik je jednog od najuglednijih međunarodnog znanstvenih društava iz područja forenzičke i kliničke genetike “International Society of Applied Biological Science” u čijem Znanstvenom odboru sudjeluje i pet dobitnika Nobelove nagrade.

O rezultatima njegovog rada pisali su najugledniji svjetski znanstveni časopisi poput Science, JAMA i The Lancet te sredstva javnog priopćavanja poput New York Times, USA Today, Chicago Tribune, Hartford Courant, Connecticut Post, Hospital News, News Times, Wall Street International Magazine, Večer (Slovenija), Kleine Zeitung (Austrija), Haaretz (Izrael), Die Presse (Austrija) te gotovo sve domaće i regionalne dnevne i tjedne tiskovine.